Fredag den 18/11.

Lika turbulent som vi avslutade skoldagen i går, lika harmoniskt har det varit i dag. Vi har hunnit med en hel massa roliga aktiviteter på olika håll.
Savannha och Hanna började dagen med att gå till F-huset för att träna med mellanstadiekören. Under tiden hade vi andra samling. Så här långt in i november är både Johanna och Amina klara över vilken månad det är och efter lite diskussion kom dom också på att det var fredag. När vi kollat vem som var i skolan, satt samtalsmattorna och sjungit för var och en, hade vi lite tid över innan det var tid att plocka fram fika.
Amina fick i uppdrag att välja ett hus som vi skulle jobba med. Det blev Savannhas hus och i det hittade vi alla elevernas namn och bilder. Lite klurigt var det att para ihop rätt, men sedan belönades vi med fika.

img_6170

När Amina och Hanna försvunnit iväg till Sara på slöjden, gick Savannha och Johanna ut på rast. Daniel stannade med mig och förberedde för bildlektionen.
I dag kom Molly och Marianne in och hade bild med oss. På bordet hade jag lagt silkespapper, små ballonger och tapetklister. Det är härligt att jobba med det lena, ljumna klistret och dom prassliga, färgglada pappersbitarna. Efter en stund hade vi en hel rad med fina ovala klot i olika färger.
När vi gjort ännu fler och dom torkat, är det meningen att det skall bli en fin ljusslinga att dekorera klassrummet med.

img_6178img_6186

På eftermiddagen var vi hos 1-4;an. Där tittade vi på bilder och berättade vad vi gjort i veckan. Vi valde att berätta om när vi var i ”skogen” och lyste med ficklampor. Dessutom visade vi bilder på och berättade om vår egen gata som vi har i klassrummet och hur vi jobbar med den.
Eleverna i 1-4:an berättade att dom gjort marackas med olika pasta i. Vi fick lyssna på hur dom lät.
Dagen och veckan avslutades med sedvanlig sångstund. Alla fick välja sin favoritsång och vi sjöng och spelade tillsammans.

img_6196img_6190 img_6202 img_6200 img_6197

På måndag är det utvecklingsdag och både skola och fritids är stängt. Vi träffas i skolan igen på tisdag.

Tack för den här veckan och trevlig helg från Arbetslaget / Lisa.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *