Måndag den 12/3.

På samlingen visste alla elever att det var måndag och vi tyckte alla att det var roligt att ses igen efter helgen. Savannha tände det gröna måndagsljuset, Daniel drog lappar i dagblocket, tills det stod att det var måndag den 12/3. Amina letade fram rätt pictogrambild att sätt på almanackan.
När alla sedan berättat hur dom kände sig och vi sjungit om det, var det dax att fika. Savannha var så sugen att hennes päron var slut innan vi andra hunnit börja. Så det fick bli en liten knäckbrödsmacka för henne också.

Efter rasten berättade eleverna om vad dom gjort i helgen. Savannha hade gjort en hel massa på ”kortids”. Bland annat hade dom haft disco och påskpysslat. Amina hade varit och tittat på ”Alladin” på Malmö arena. Vi hittade en trailer som vi tittade på.
Sedan var det dax för matte. Eleverna valde antalslådor i tur och ordning och vi tittade och jobbade med materialet i dom.
I 4-lådan hittade Amina dom fyra bondgårdsdjuren. Vi pratade om hur dom låter och jobbade med att ställa dom på led. Någon skall gå först och någon sist. Sedan får dom byta plats. Den sista lådan vi öppnade var den som det står 1 på. I den låg äpplet som vi brukar gömma. Amina tyckte att Daniel skulle gömma det. Jag är övertygad om att hon på det sättet räknade ut att hon skulle få leta.
När det sedan var hennes tur att gömma ville hon gärna gömma det i ugnen. Det är nog hennes favoritgömställe. Hon kom på det när hon skulle gömma åt Hanna en gång och det var ganska svårt att hitta det. Det var säkert spännande. För Daniel är det dock lite för svårt när han inte kan se det, så Amina fick välja ett annat ställe.

På lunchrasten valde Savannha att hon ville gunga tillsammans med Molly. Flickorna hade det riktigt mysigt där dom låg och småpratade med varandra i gungan.
När vi kom in tittade vi på ”Livet i Mattelandet” och sedan tränade vi på dom geometriska formerna, cirkel, triangel och kvadrat. Vi tränade också på begreppet många i förhållande till en och två.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *