Måndag den 15/1.

Oj vad kallt vi har haft det i dag. Jag tror inte det var någon som tyckte det var särskilt skönt ute på rasterna. Så det fick bli korta stunder, bara för att få lite frisk luft mellan passen. Amina blev i alla fall sugen på att gunga, när hon såg grundskoleeleverna göra det. Hon frågade om hon fick vara med och det fick hon. Dom gungade tillsammans en liten stund, sedan ville alla in i värmen igen.

I klassrummet har vi jobbat vidare med vårt mattetema. Vi började med att  repetera det vi gjorde förra veckan. Det gick fint och en hel del verkade redan börjat landa i förståelse.
Sedan fokuserade vi på ”Lika med”. Jag placerade en två eller tre småbilar på den ena sidan likhetstecknet och sedan fick eleverna turas om att lägg dit bilar så att det blev lika många på båda sidor.
Därefter plockade vi fram bollen och tränade på riktningar genom att skicka bollen till varandra.

På eftermiddagen berättade jag s”Sagan om pannkakan” igen. Nu när jag berättat den flera gånger och eleverna är bekanta med händelseförloppet, har jag börjat brodera ut historien lite grand. Det tycker ungdomarna är roligt.
Vi pratade också om årstiden och tittade på bilder som illustrerade vinter.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *