Måndag den 16/10.

I dag var Daniel tillbaks i skolan. Så roligt det var att träffa honom igen.
Dagen har bjudit på en massa aktiviteter.
Bland annat tog vi oss an veckans soppåse. I dag hittade vi glas, papper och metall i påsen. Allt sorterades korrekt av våra duktiga ungdomar. Slutligen fanns det bara två tröjor kvar i soppåsen. Dom var nästan nya, men jag hade sorterat ut dom för att dom inte blev använda. Så vad skulle vi göra av tröjorna. Det är kanske någon annan som skulle kunna ha användning för ett par tröjor. Vi kom överens om att lägga dom i en insamling så att dom blir återbrukade. Sedan tittade vi ”Barr och Pinne” som berättade om återbruk.

Vi hann också med att jobba med elevernas individuella uppgifter en ganska lång stund. Alla hann med en massa olika utmaningar som låg i lådorna.

På eftermiddagen jobbade vi med smartboarden. Vi började med att titta på bilderna i fotokallendern. Både dagens bilder och vad som hänt i helgen. Amina visade oss en lång film från en konsert som hon var på i lördags.
Vi avslutade med att sortera skräp., men efter en stund blev det mest bus, så då avslutade vi skoldagen för i dag.


Prenumerera på nya blogginlägg

2 reaktion på “Måndag den 16/10.

  1. Miljömedvetenhet är så viktigt! Visste ni att vi slänger över 4 miljoner ton sopor varje år? I snitt nästan ett halvt ton per person.

    Om vi sorterar kan en stor del av sopberget bli till nya saker.

    Heja er!

  2. Det har varit ett konkret och roligt tema som omfattat väldigt mycket. Det har passa oss och våra elever som handen i handsken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *