Måndag den 20/3.

Så var det måndag igen och vi möttes av fem glada elever som kom med skolskjutsen i morse. Savannha och Johanna gick direkt till idrotten, medan Amina, Hanna och Daniel kom in till mig för att ha samling.När det var dax att duka fram för förmiddagsfika kunde Hanna knappt vänta innan Savannha och Johanna kom. Det är Hannas födelsedag och jag hade sagt att så fort alla var samlade skulle vi sjunga för henne. Så äntligen var hela födelsedagskören samlad och vi sjöng och hurrade.
När Daniel, Amina, Savannha och Johanna hade gått iväg till musiken satte Hanna och jag igång med att jobba i klassrummet. Hanna klippte ut fönster och limmade dom på sitt hus. Sedan gjorde vi kyrkfönster av silkespapper. När dom torkat skall vi limma fast dom på vår kyrka. Snart är vår fina lilla stad klar.


Efter lunch jobbade vi med forntiden. Vi kunde se hur det hade kommit små, små groddar på fröna vi sådde i fredags. Så nu börjar det nog snart att växa i lådan. Vi pratade om att det skulle komma djur som ville äta gräset och sedan människor som ville äta djuren.
I en låda hittade vi olika material som människorna använde på stenåldern. Det fanns ju inga affärer, Allt fick dom göra själva, av sådant dom kunde hitta i naturen.
I lådan låg flintasten och trä. Vi provade att skrapa med stenen på trästammen och minsann det gick att skrapa bort lite träflisor. Där fanns också skinn och ben att känna på och göta jämförelser med.
Vi tittade på tidslinjen och satte upp en bild på gräs som växer.
Slutligen tittade vi på filmen om stenåldersflickan. Där kunde vi se hur dom jobbade med alla dom olika material som vi just bekantat oss med.

I morgon är det tyvärr inget bad på grund av att basängen håller på att saneras. I stället planerar jag att vi går till stan och tittar på olika platser och byggnader som vi pratat om. Vi hoppas på hyfsat väder annars får vi väl ta till en ”plan B”.
I morgon skall vi visa att vi gillar olika genom att ”rocka sockorna”. Det innebär att man har omaka strumpor på sig för att hylla olikheter.
https://www.facebook.com/rockasockorna3.21/#


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *