Måndag den 23/1.

Ny vecka och ny laguppställning. Det blev en kul överraskning för eleverna när Johan dök upp i klassrummet i morse.
Amina, Hanna och Daniel började veckan i vanlig ordning med samling. Det är härligt att se hur eleverna utvecklas. I synnerhet i sådana dagligen återkommande aktiviteter som till ex. samlingen. Amina och även Johanna är nu väldigt säkra på dag och månad. Daniel visar ofta förväntan inför olika moment, är med och klappar när vi sjunger och är aktiv när vi hälsar ”God morgon”. Savannha och Hanna är också aktiva, vet vad som skall hända och är ofta steget före.
Savannha och Johanna började dagen med idrott.
När alla samlats i klassrummet och fikat var det tid att gå till musiken. Hanna och jag stannade kvar för att jobba med hennes individuella uppgifter. Vi jobbade både med matte och med svenska. Nu behärskar Hanna begreppen många och få, samt fler och färre. Hon kan också tolka några ordbilder.

Efter lunch gick Johanna och Daniel med Marianne till affären. Johanna visste precis vad hon skulle göra när hon fick sin inköpslista med två päron på. Att hitta till fruktavdelningen var lätt som en plätt och sedan hittade Johanna päronen utan hjälp. Hon fick också leta upp citroner.
Hanna hade musik och Savannha jobbade med mig i klassrummet under tiden. Vi tränade på flera av hennes mål. Att sortera färger lägga lika på lika och att räkna är sådant som vi jobbar med. Det ger resultat med träning. Savannha blir allt säkrare på att räkna föremål och även att sluta räkna när föremålen är slut.
 


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Måndag den 23/1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *