Onsdag den 18/1.

När Savannha och Johanna satt sig för att ha samling i dag, fick vi besök. Det var Eva som är specialpedagog på Vikingaskolan som kom. Hon var sedan med oss hela förmiddagen för att se hur det är i särskolan och hur vi jobbar med våra elever. Hon var väldigt intresserad och nyfiken på vad vi gjorde.
När samlingen var avslutad jobbade flickorna en liten stund med sina enskilda uppgifter, innan det var dax att plocka fram förmiddagsfika. Då hade även Daniel och Amina kommit från idrotten.
Efter fika och rast satt vi igång att jobba igen. Vi började med att ta fram ficklamporna och prata om ljuset och vad som händer när man släcker lampan. Sedan provade vi att färga ljuset genom färgad plast och att reflektera det så att alla färger i ljuset lyste var för sig.
Vi hann också med att prata lite om staden och titta in i ett par av husen. I Daniels hus hittade vi i dag sn burk med såpbubblor. Så kul det var när vi upptäckte att även i såpbubblorna reflekterades ljuset så det blev alla regnbågens färger.

På eftermiddagen kokade Daniel och Savannha päronmarmelad tillsammans med Marianne. Nästa vecka är det den andra gruppen som skall göra marmelad. Sedan är det dax att baka scones de kommande veckorna, för att äta tillsammans med marmeladen. Johanna och Amina jobbade i grupprummet tillsammans med mig. När flickorna turats om att skriva meningar med sina ord och städat undan det materialet, lekte vi Kims lek. Så duktiga tjejerna är på att se vilket föremål som tagits bort. Vi jobbade med sex saker och det klarade flickorna fint. Slutligen tog jag fram katten och väskan för att träna prepositioner. Då började Johanna och Amina bli lite trötta. Men när dom orkade fokusera klarade dom även den uppgiften Bra.


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Onsdag den 18/1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *