Onsdag den 22/3.

I dag har vi varit ute mycket och njutit av det härliga vädret. Daniel Tog en promenad med rollatorn på sitt idrottspass. Men först jobbade han en stund i gympasalen med att träna på att resa sig.
Johanna och Savannha jobbade en stund enskilt med sina lådor när vi haft samling.
Efter fika och rast gick vi iväg på en liten promenad. Målet var ett kastanjeträd vid tekniska högskolan. Vi tittade på dom stora fina knopparna och funderade lite på när dom kommer tycka det är dax att ta av sig vinterkläderna och veckla ut sina stora blad. På marken hittade vi kastanjer från i höstas. när vi plockade upp dom såg vi att flera stycken hade börjat slå rot. vi tog med några till skolan för att plantera. kanske har vi ett eget kastanjeträd här om några år.

När vi ätit lunch var det åter dax att plocka fram lådan med forntidsmaterial. Vi tittade, kände och berättade om alla sakerna. Johanna kunde peka ut vilka material som kom från djur och Daniel visade att grenen suttit på ett träd. Sedan satte Marianne upp bilder på en ren och en människofamilj på tidslinjen.
När vi tittat på filmen om stenåldersflickan och sett att hon sydde en liten skinnpåse att ha några tursaker i, fick eleverna börja sy på var sin liten amulett.
Vi avslutade skoldagen med att tillsammans se på bilderna i fotokalendern.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *