Onsdag den 7/3.

Eftersom jag är av den envisa sorten, så var jag ju tvungen att upprepa det där med silkespapper och snö. Den här gången hämtade jag silkespapper av ett annat märke och hoppas på att det är mer överskottsfärg i det. Nu ligger målningarna och väntar på att torka och vi ser med stor nyfikenhet fram emot resultatet. Blir det inget den här gången heller så har vi i alla fall haft två tillfällen med en härlig aktivitet.

Efter den tidiga onsdagslunchen begav sig nästan hela klassen iväg till badet. Det var bara Daniel och jag kvar i skolan. Oj vad mycket vi hann med att gör. Vi började med att titta vilken dag det är och tände det vita ljuset för onsdagen och fundera på vilket väder det var. Vi valde på om det var snö eller mulet. Daniel tyckte vi skulle sätta upp en muletbild, så det gjorde vi.  När vi rört ihop en deg till att baka bullar av, var det dax att måla. Först målade vi med bubbelplast. Daniel skrattade och fnissade gott när vi tryckte på bubblorna och dom gick sönder med ett litet plopp. Därefter tog vi ett nytt papper och målade med blått, grönt och vitt på det med en svamp.
Äntligen hade vår bröddeg jäst och vi kunde sätta igång att baka. Det är härligt att trycka, dra och känna på den mjuka, sega degen. och efter en stund hade Daniel bakat ut en hel rad med fina bullar som vi lade på plåten och gräddade. Medan vi väntade på att bullarna skulle bli klara i ugnen tittade vi på alla fina bilder på vad vi gjort under eftermiddagen.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *