Tisdag den 14/11.

I dag har vi gjort ett spännande besök på Lunds konsthall. Vi tog med oss C-klassen så att dom också fick chansen att se vår fina konsthall. och så är det ju roligt att vara fler kompisar som delar erfarenheter.
På konsthallen berättade och visade konstpedagogen Paula den aktuella utställningen för oss. Det var en utställning med konstverk av konstnären Simryn Gill. Hon har valt att kalla sin utställning för ”Världen öppnar sig”.
Vi fick se och känna på stenar som hon samlat och organiserat i montrar. Men mest av allt hade hon jobbat med olika tryck .
På några bord låg det flera samlingar av potatistryck, gjorda med olika sorts potatis och tryckta med olika färger av bläck. När vi bläddrade och tittade där fick vi ha handskar på, för att inte förstöra bilderna.
Simryn Gill hade också gjort avtryck av ormar. På dom trycken kunde man se ormskinnens vackra mönster.
På en vägg var det tryck av kokosnötter och blad från kokospalmer.

Inspirerade av utställningen gjorde vi avtryck av händerna när vi kom tillbaks till skolan och hade ätit lunch. Vi använde os av Simryn Gills teknik och målade på händerna och tryckte sedan pappret ovanpå. Det var spännande att se avtrycket på pappret när vi vände på det.
Savannha som hade idrott efter maten hann med att göra ett tryck även hon innan det var dax att avsluta skoldagen.


Prenumerera på nya blogginlägg

2 reaktion på “Tisdag den 14/11.

  1. Vad fint att ni fortsatte med samma tema på skolan. Tryck är så vackert och erbjuder så många möjligheter, både vad gäller färg och form.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *