tisdag den 16/1.

I dag möttes vi av snö när vi vaknade i morse. Savannha var överlycklig och helt inställd på att åka pulka. Så Malin och hon gav sig av ut till parken med var sin pulka på släp. Tyvärr var det lite för lite snö och den var väldigt våt. Men det gick fint att åka på rumpan, att kasta snöboll och att göra snöänglar. En fin snögubbe gjorde dom också.
När dom kom in för tt fika, tyckt Savannha inte att hon var klar med snöleken, så då följde Janni med henne ut en stund till.

När vi hade fikat och hade rast kom Emma och hälsade på. Både elever och vuxna blev glada när hon kom och hon stannade en lång stund.
I dag arbetade vi med prepositioner. Viggo var på besök och jobbade med oss på förmiddagen.
Först placerade jag en mjuk gosig kyckling i förhållande till en låda. Eleverna fick turas om att berätta var kycklingen var placerad. Sedan kunde man passa på att känna lite på den en stund innan man lämnade den vidare.
Därefter turades alla elever om att gömma äpplet. och att leta upp det enligt instruktioner för var det fanns.

På eftermiddagen berättade jag en liten berättelse om fåglar som satt och frös på en gren. Den ena efter den andra blev skrämd av olika händelser och flög iväg. Slutligen kom det en person och lade ut fågelfrön och då kom fåglarna tillbaks. Det var många räknemoment i berättelsen.

Vi avslutade dagen med att titta på ”Livet i Mattelandet” och berätta om dagens bilder.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *