Tisdag den 30/1.

Trotts att vi har haft duktiga vikarier och bra kontinuitet, var det härligt att hela arbetslaget var på plats i dag. Både elever och vuxna njöt av att träffas igen.
Daniel, Hanna och Amina började dagen med idrott hos Johan i idrottshallen.
Savannha tyckte tydligen att det var helt onödigt att gå in i c-klassen och jobba nu när alla äntligen var på plats. Så även om hon inte fick ha samtliga vuxna runt sig, valde hon att stanna och jobba med mig i vårt klassrum.
Vi passade på att träna på att göra val och tycka till, med hjälp av en samtalsmatta. Det var många frågor att svara på och Savannha verkade tycka det var ganska kul att ta ställning till vad som är bra, dåligt och så där.
När vi spelat en omgång färgbingo, var det dax att sätta på kaffet och duka till fika innan resten av klassen kom från idrotten.

Efter fika och rast var det dax för att jobba igen. Viggo kom in och var med på lektionen.
Vi började med att se på ”Livet i Mattelandet” som vi brukar. Därefter jobbade vi med siffran tre, och den geometriska figuren triangel. Vi tränade också på olika mattebegrepp, så som fler, färre, många, få och en. Lite jämförelser hann vi också med. Vi jämförde färg, form, antal och storlek.

Dagen avslutades med att det var Savannhas tur att ha idrott och vi anda jobbade i klassrummet. Där berättade jag en berättelse om ”Fyra fina fåglar”. Vi räknade och sjöng om fåglarna. Plötsligt var klockan mycket och det var hög tid att avsluta för dagen och säga hej då till varandra.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *