Torsdag den 8/2.

Ytterligare en dag med endast halva klassen i skolan.
När vi samlats runt bordet startade vi med samling. Även i dag fick vi anledning att sätta upp en snöbild på vårt väderdiagram. Vi blir alla glada när det är så här härligt vinterväder, men allra gladast blir nog ändå Savannha som älskar att åka pulka. Så när det var dax för rast tog hon Tina och Janni med sig ut i backen.
Amina och jag valde att ha rast inne. Så mycket vila blev det dock inte. Amina jobbade hårt på mattan. Vi tränade att åla och att jobba med höger och vänster hand.
När rasten var slut jobbade flickorna enskilt med olika matteuppgifter en stund.
Innan lunch gick vi en promenad i parken för att se hur träden såg ut nu när det är vinter och kallt. Den lilla kastanjen som vi planterade i höstas kunde vi inte hitta, så den har nog inte överlevt kylan. Vi får väl göra ett nytt försök med en ny kastanj till våren.
Den stora kastanjen hade stora knoppar men fortfarande inga löv eller blommor.

På lunchrasten valde Amina att kasta boll. Savannha ville gärna vara med och det är ju roligast att leka när man är flera.
Sista passet på dagen tittat vi på ”Livet i Mattelandet”  Tjejerna var lite trötta i början men snart rycktes dom med i filmen och musiken. Det utvecklades ett härligt samspel och när filmen var slut ville båda ha mer. Och det där fina samspelet ville jag gärna se mer av så det fick bli en film till.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *